top of page
  • Людмила Забирченко

Толерантність - шлях до згоди


Моральне виховання виступає основним чинником всебічного гармонійного розвитку особистості. Морально-духовні цінності особистості є її найбільшим надбанням. Тому й цінувати людину необхідно передусім за рівнем сформованості моральних цінностей. Фахівцями бібліотеки презентована книжкова виставка:

«Толерантність - шлях до згоди» (до Дня толерантності).

На інформаційній годині спілкування: «Толерантність – це?» учні ЗОШ №7 разом з бібліотекарем розглянули поняття «толерантність», яке значення має в українській мові та в мовах різних народів світу.

Була включена цікава гра: 8-класники намалювали свою руку на підписаних аркушах, потім обмінялися ними, і кожен написав 5 рис, які толерантно характеризують того чи іншого однокласника. Після цього зачитували ці характеристики, а учні повинні були вгадати, про кого саме йде мова.

Насамкінець учасники години спілкування пройшли тест «Чи толерантна ти людина?». Підбиті підсумки тесту показали, що агресивних, не толерантних осіб серед присутніх не виявилося; учасники тесту приблизно порівну поділилися на 2 категорії: середню, яка вміє знаходити компроміс, і категорію толерантних школярів. По завершені заходу запропонували учням книги про толерантність, дружбу, про взаємовідносини в колективі, які можна прочитати в бібліотеці, а потім спільно обговорити.

Облако тегов
bottom of page