top of page
  • Світлана Косійчук

«Мова наша солов‘їна»


День української писемності та мови відзначається в Україні 9 листопада, в день вшанування пам‘яті Преподобного Нестора - Літописця – ченця Києво-Печерської лаври, продовжувача традицій слов‘янської писемності, що були закладені рівноапостольними Кирилом та Мефодієм, першого історика Київської Русі.

Працівники бібліотеки-філії №4 ЦБС для дорослих підготували тематичні виставки-експозиції, тематичні полиці. В читальній залі була розгорнута виставка книжних та періодичних видань «Українську рідну мову в дар батьки мені дали». Представлена навчальна література,словники, практичні посібники з вивчення української мови в першу чергу зацікавила викладачів, студентів та школярів. Серед нової спеціальної літератури: «Мовознавство» Юрія Шевельова, перша книга «Вибраних праць» найвидатнішого українського гуманітарія XXсторіччя; сучасний словник української мови «Мова – не калька», який розкриває велич і красу рідної мови,звільняє її від суржику й чужомовних запозик.

Велику зацікавленість викликала виставка-експозиція «Між сакурою та калиною». 2017 рік заявлено як Міжнародний рік сталого туризму в інтересах Розвитку та як Рік Японії в Україні, тому працівники бібліотеки оформили тематичну виставку-діалог, діалог двох культур ,традицій.

Серед представленої літератури: публіцистика відомого письменника та журналіста Всеволода Овчинникова про історію, культуру японського народу різних епох;збірки класичної та сучасної японської поезії та прози, збірки японських детективів. Також на виставці була представлена збірка класичної японської поезії у перекладі відомого знавця японської поезії, професора Івана Бондаренка,завдяки якому її світ відкрився і для українського читача.

На абонементі читачі різного віку мали змогу ознайомитися з виставкою-єкспозицією «Книгоманія – 2017. З любов‘ю до української літератури».

Для студентської та учнівської молоді бібліотекарі підготували тематичну полицю «Подорожуючи сторінками сучасної української книги».

Також бібліотекарі Косійчук С.П.,Цибирня Г.П. та Шефова Н.В. оформили інформаційні тематичні добірки: календар пам’ятних дат «Мова наша солов‘їна», «А знаєте ви, що за сила в тій мові…!», «Афоризми та крилаті вирази «Мудрість від мудрих» та постійно проводять серед читачів інформаційно-просвітницьку роботу щодо необхідності вивчення української мови з метою вільного володіння державною мовою та соціальної адаптації у суспільстві різних категорій населення нашого багато національного краю.

Облако тегов
bottom of page