top of page
  • Світлана Косійчук

«Єдина країна – рідна Україна»


Україна… Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Тисячолітню історію національного державотворення. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську Академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський… Цей перелік, можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини.

27 років тому наша країна отримала статус - Незалежна держава. Вік нібито і невеликий, але скільки всього сталося за ці роки…

Найстрашнішими стали події зими 2013 та 2014 років, які і сьогодні продовжуються війною на Сході нашої країни.

Це знаковий час. Трагічний. Але й героїчний. Цей час переломний. Час нового бачення України світом.

Майдан – це виняткова перемога людей. Вона є символом появи сучасного українського народу, приходу нового і великого покоління Незалежності та солідарності українців навколо рідної держави, головний шлях яких – це повернення до духовних цінностей. Саме на Майдані народилася Україна XXI століття.

Не можна забути тих, хто віддав своє життя заради волі, свободи, незалежності та демократії на нашій землі.

Вони підняли людей на боротьбу. Сотні проповідей є ніщо у порівнянні з тим, що вчинили для нас ці мужні «воїни світла». Адже їхній вчинок – то велика жертовна любов. Небесна Сотня. Новітні Герої України. Про них ми будемо пам’ятати завжди. Вони закарбувалися на всі покоління в мармурі та граніті. На честь їх випущено в світ пам’ятні монети, названі вулиці, проспекти, площі.

На честь «Героїв Небесної Сотні» зняті фільми, про їх героїчний подвиг написані пісні та вірші. Вони полягли за нас з вами.

Військові дії в зоні АТО на жаль продовжуються… Нихто з українців не хоче цієї війни. Наші корені походять із маленьких сіл і багатомільйонних міст. Ми маємо знайомих, друзів і родичів по всій території України від Карпат до багатостраждального Сходу, від Криму і аж до самих північних кордонів нашої держави.

Ми хочемо жити однією, великою родиною в красивій країні під назвою Україна. Тому бережімо нашу єдину Україну!

У читальній залі бібліотеки-філії №4 ЦБС для дорослих відбулася святкова зустріч з молоддю міста «Єдина країна – рідна Україна» із відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя подій відродження української державності. Серед запрошених були юнаки та дівчата, схильні до правопорушень і скоєння злочинів. Ведуча Косійчук Світлана розповіла про славне минуле українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, історичну вагомість прийняття Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року.

Під час зустрічі працівники бібліотеки продемонстрували відеоматеріали історичних подій українського державотворення, лунали вірші українських поетів, відеозаписи пісень «Україна - це ти» Тіни Кароль, «Пливе кача» групи «Пікардійська терція».

Бібліотекарі Косійчук С.П. та Цибирня Г.П. провели змістовний огляд виставки-хронографу «Історія української державності» та тематичної виставки «Розбудова правової держави в Україні». Для юнаків та дівчат, які перебувають на обліку Ізмаїльського міськрайонного відділу з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області була представлена література з історії держави та права України, окремо з кримінального та сімейного права, а також щодо профілактики злочинності та негативних явищ серед молоді.

Облако тегов
bottom of page