top of page
  • Тамара Бобровская

Книжкові хіти для молоді


Як розібратися молоді в сучасному книжковому різномаїтті? Як визначитися з книгами, на які варто звернути увагу? Допомогти в цьому юнакам і дівчатам зголосилися співпрацівники бібліотеки-філії №3 ЦБС для дорослих, які провели для студентів агротехнічного коледжу літературний дрес-код.

Під час заходу присутні ознайомилися з історією походження книги, народною мудрістю та цікавими відомостями про книги, новими іменами сучасної української літератури, такими як Роман Іваничук, Оксана Забужко, Вадим Пеунов, Марія Матіос, Василь Слапчук, Валентин Чемерис. Твори цих письменників стали справжніми хітами в українській літературі. Працівники бібліотеки звернули особливу увагу гостей на наступні книги: "Солодка Даруся" М. Матіос, "Сестро, сестро" О. Забужко, "Дикі квіти" В. Слапчука, "Орда" Р. Іваничука, "Помста знехтуваних богів" В. Пеунова, серію романів В. Чемериса про жінок в історії України ("Анна Київська", "Рогнеда", "Марина - цариця московська", "Ярославна").

Літературний захід був прикрашений українською народною та сучасною музикою, відеороліком "Сучасна українська книга", буктрейлером до історичного роману "Орда" Іваничука, переспівом "Плач Ярославни" зі "Слова о полку Ігоревім".

Студенти показали свої знання про вплив книг на життя кожної людини, зачитавши висловлювання відомих людей, прислів’я та приказки, вірші з даної теми. Наприкінці зустрічі була проведена вікторина "Світ української літератури". Хлопці та дівчата відповідали на літературні питання, а також ознайомилися з тематичними виставками "Українська книга - оберіг нації", "Дорогами тисячоліть: про що розповідали письмена", "Золотий фонд світової літератури", "Вічна магія книги".

Учасники заходу переконалися, що сучасна українська література цікава, психологічна, авангардна, часто насичена історичними подіями, роздумами над сьогоденням та буттям. Недарма польська письменниця Еліза Ожешко так відзивалася про твори українських письменників: "Чим більше я читаю, тим сильніше відчуваю дивну насолоду цієї літератури. Вона чиста, як кристал, тепла, як літній вечір, неждано оригінальна, не схожа ні на одну іншу". Можна з певністю сказати, що сучасній українській літературі є ким і чим пишатися.

Облако тегов
bottom of page