top of page
  • Ольга Докова

Місто зеленіючих вулиць і скверів

2 грудня 2019 року в бібліотеці-філії № 3 відбувся краєзнавчий відеоквест «Ізмаїл - місто зеленіючих вулиць і скверів» для студентів агротехнічного коледжу.

Запрошені дізналися цікаві факти з історії головних вулиць нашого міста. Назви вулиць, площ, парків - це візитна картка міста, так зване «вікно в минуле».

Молоді люди познайомилися з презентацією нової книги «Вулиці Ізмаїла: історія і сучасність».

Бібліотекарі Хаджіогло Інна, Миколаєва Катерина і Дженкова Ганна розповіли історію первісної забудови міста Тучкова, про особливості розташування Дунайського проспекту (нині проспект Суворова), який ділив місто на західний і східний райони. Особливу увагу співробітники бібліотеки звернули на найстаріші вулиці Ізмаїла (Тучкова, Комерційна, Покровська, Тульчіановская).

Викладач Порохова Лілія і студенти коледжу підготували цікаву інформацію про вулиці Щорса, Бендерська, Болградська, Кутузова, Платова, Нахімова, Савицького, Авраамовская.

На заході прозвучали біографічні факти про діяльність відомих ізмаїльчан (Захаріаді, Маламена О., Чакіра П., Гурського А., Капікраяна Л., Лагно С.). Бібліотекарі не забули розповісти молоді про таких вулицях з патріотичними назвами, як вулиці Героїв Крут, Героїв прикордонників, Героїв Сталінграда та генерала Момота.

Прикрасили зустріч вірші ізмаїльських поетів Тетяни Бошкова, Віталія Нівні, Сергія Левіна та ін. Присутнім сподобалися відео про нове життя старовинних будівель, розташованих по проспекту Суворова, на вулицях Комерційної та Болградської. Родзинкою відео оформлення став трейлер до фільму «Ізмаїл» і відео-екскурс «Старий Ізмаїл».

Багата історія Ізмаїла. І ми повинні її знати, відчувати дух часу, пам'ятати про людей, які тут жили і багато зробили для міста. Ілюстрована тематична книжкова виставка представила студентської молоді маловідомий фотоматеріал і краєзнавчу літературу про нашу малу батьківщину.

Беручи участь у вікторині «Чи знаєш ти своє місто», хлопці показали добрі знання з історії краю.

Квест пройшов цікаво та пізнавально.

Облако тегов
bottom of page