top of page
  • Людмила Забирченко

Є право – є надія

Всеукраїнський тиждень правових знань в Юнацькій бібліотеці розпочався у формі бібліотечного діалогу «Є право – є надія», на який завітали члени клубу «Юність» та учні 10-Б класу ЗОШ №10.

В ході зустрічі бібліотекарі познайомили молодь з Конвенцією ООН про права дитини, навчили оцінювати різні ситуації і аналізувати їх, познайомили з правами та обов’язками кожного, щоб допомогти їм захистити себе і почувати гідно в суспільстві. До уваги учасників Дня правових знань були представлені відеофільми «Конвенція ООН про права дитини» та «Історія створення Декларації прав людини». Присутні взяли участь у грі : «Я знаю, як змінити світ». Гостями заходу були старший інспектор з ювенальної превенції Ізмаїльського відділу поліції Владичко Ольга Вікторівна та старший інспектор філії ДУ (центр пробації) в Одеській області Толкачова Ірина Павлівна. Вони розповіли життєві приклади, конкретні ситуації, які змусили замислитись молодь над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Наголосили, що за деякі види правопорушень в УК України наступає кримінальна відповідальність з 16 років. Інспектори надали статистичні дані з правопорушень неповнолітніх у місті. В 2017 році на обліку були 67 підлітків, у 2018 році – 35, на сьогодні цифра зменшилась до 6 неповнолітніх правопорушників.

Бібліотекар провела коментований огляд книжкової виставки «Правова культура – дзеркало моралі», на якій були представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки. Ці видання сприятимуть поглибленню правових знань та формуванню правової культури наших читачів. Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

Облако тегов
bottom of page