top of page
  • Измаильская библиотека Котляревского

"Кольоровий місяць"

В рамках циклу «Кольоровий місяць» з 1 серпня в Юнацькій бібліотеці пройдуть кольорові виставки.

2.08 по 9.08 – червоний тиждень

10.08 по 16 08- зелений тиждень

17.08 по 23 08 –синій тиждень

24.08 по 30.08 –жовтий тиждень

Цікавий експеримент – створення виставок за кольоровою ознакою, адже кольори позитивно впливають на людину: зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися.

Колір може створити певний настрій. Відомо, що зелений і синій кольори заспокоюють, червоний і жовтий – збуджують. Навіть сприйняття кольору залежить від віку. Підлітки, наприклад, віддають перевагу контрастним поєднанням – синій і помаранчевий, червоний і зелений, жовтий і фіолетовий. Люди літні, навпаки, частіше вибирають гамму приглушених тонів.

Наш місяць розпочнеться цікавою виставкою червоного кольору. Він символізує радість, красу, любов і повноту життя. На нашу думку, саме червоний може стати головним акцентом серпневого відпочинку, коли кожен прагне гарно відпочити і поніжитись на сонці. Бібліотекари підібрали цікаві книги для дозвілля і всі з червоною обкладинкою.

Наступний тиждень буде представлений зеленим кольором. Зелений тиждень - тиждень надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Пропонуємо легку література для відпочинку на природі.

Тиждень, який розпочнеться 17 серпня, ми хочемо присвятити головному святі країни -Дню Незалежності. Саме тому ми представимо виставку синього кольору.

Синій колір символізує небо і вічність, доброту і вірність. Глибоким , благородним кольором засяє виставка до національного свята. На ній представлені книги з права, історії розвитку країни, української культури та мови.

Останній тиждень - жовтий. Він асоціюється з лимонадом, сонцем і безтурботним літнім відпочинком. На цьому тижні представимо гарячі новинки літератури. Книги про справжні земні почуття та книги для втамування літературної спраги.

Метою циклу є підвищення інтересу користувачів бібліотеки до сучасної української літератури та читання. Книги, представлені на виставці, різноманітні за тематикою, жанровими особливостями, але кожна з них цікава по-своєму. Завдяки книжковому каскаду користувачі мають змогу ближче познайомитися з творчістю відомих українських та світових письменників.

Облако тегов
bottom of page